TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Singh, Chatterbuj

Dienstnummer:
16366
Nationaliteit:
Indiaasche (1858-1947, Britse Kolonie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Havildar (Sergeant)
Eenheid:
1st Battalion, 6th Rajputana Rifles
Toegekend op:
20 januari 1942
Aanbeveling:
In de nacht van 6 op 7 november was deze N.C.O. plaatsvervangend commandant van een patrouille die uitgestuurd was de voorste posten van de vijand en een mijnenveld te ontdekken. De patrouiille slaagde hierin maar werd door de vijand zwaar beschoten met nauwkeurig mitrailleurvuur, mortieren en granaten. De patrouillecommandant, die op dat moment nog maar 50 meter van een van de posten verwijderd was en in open terrein stond, gaf de patrouille bevel zich terug te trekken en kort daarna zag men dat hij geraakt werd.
Hav. Chatterbuj Singh kroop toen naar zijn Britse officier toe om eerste hulp te verlenen. Hij bleef tien minuten bij hem en toen hij zag dat zijn officier dood was en dat een groep vijanden naar voren kwam, pakte hij het pistool en de verrekijker van de officier en trok zich onder zwaar vuur terug. Hij regelde toen de terugtocht van de dekkingsploeg en bracht ze naar onze positie terug.
Deze officier heeft bij drie gelegenheden als commandant of als ondercommandant van een patrouille accurate informatie teruggebracht over de opstelling van de vijand.
Indian Distinguished Service Medal (IDSM)

Bronnen

Foto