TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bazata, Douglas DeWitt

Geboortedatum:
1911
Overlijdensdatum:
augustus 1999
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Captain Louis Lesne (Dendre), Captain Douglas Bazata (Vesdre) en Sergeant Richard C. Floyd (Gulder) maakten in augustus1944 in Frankrijk deel uit van het Jedburgh team Cedric.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Special Operations, Office of Strategic Services (OSS), U.S. Government
Toegekend op:
1946
Uitgereikt voor:
Operatie Jedburgh
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand als organisator en Director of Resistance, dienend bij het O.S.S., in actie tegen vijandelijke troepen van 27 augustus tot 6 oktober 1944. Nadat Captain Bazata boven het departement Haute Saone in Frankrijk was afgesprongen, vormde en bewapende hij verzetsgroepen van in toaal 7.000 man, hij plande en pleegde sabotage op spoorwegseinen en wegwijzers om Duitse konvooien om te leiden naar secundaire wegen en in goed voorbereide hinderlagen te lokken waardoor de vijand veel mannen en voertuigen verloor. Al deze acties werden in burger uitgevoerd. Capatain Bazata`s prestaties strekken hem tot grote eer en komen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse strijdkrachten.

Headquarters, U.S. Forces-European Theater, General Orders No. 37
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto