TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

O'Sullivan, Hugh Barry

Overlijdensdatum:
juli 1956
Dienstnummer:
62674
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Captain (Waarnemend Kapitein)
Eenheid:
3rd Royal Tank Regiment, 1st Armoured Brigade, 7th Armoured Division, British Army
Toegekend op:
12 februari 1942
Military Cross (MC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
50th Royal Tank Regiment, Arkforce, Headquarters Land Forces and Military Liaison Greece, British Army
Toegekend op:
15 augustus 1946
Aanbeveling:
"Vanaf eind oktober 1944 tot januari 1945 voerde Captain (nu Major) H.B. O`Sullivan M.C. het bevel over een kleine eenheid Britten op het eiland Salamis.

Gedurende die tijd toonde hij de grootst mogelijke interesse voor het welzijn van de eilandbewoners. Met een stevige aanpak en aanmoedigingen was hij een grote steun voor het eiland bij het herstel na de Duitse bezetting. Hij was graag gezien en werd gerespecteerd door de Griekse autoriteiten die hem gingen beschouwen als de baas van het eiland.

Hij werkte onvermoeibaar om hulp en medische voorraden voor de eilandbewoners te verkrijgen wanneer er een tekort aan was en door zijn initiatief en vasthoudendheid slaagde hij daar zeer goed in..
De lokale politie werd door hem nieuw gevormd, uitgerust en zelfs getraind met als gevolg dat er geen problemen op het eiland waren.

Hij toonde initiatief op een zeer hoog niveau en ik adviseer nadrukkelijk dat zijn diensten, die destijds zeer gewaardeerd werden door de Grieken, worden erkend."

Bronnen

Foto