TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Saunders, Donald Frank

Dienstnummer:
201626
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

9 augustus 1941: 2nd Lt.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
No. 570 Company RASC, 128th Infantry Brigade, 46th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
14 oktober 1949
Aanbeveling:
570 Coy Royal Army Service Corps (Inf Bde) onder commando van de 128 Inf Bde wareen veranwoordelijke voor de S&T diensten in de zuidelijke Peleponesos. Het compagnieshoofdkwartier was gevestigd in Kalamata waar voorraden over zee werden aangevoerd. Een detachement van het RASC was in Tripolis gevestigd (36 km verderop) bij het brigadehoofdkwartier. Captain D.F. Saunders had de leiding. Zijn taken omvatten:
1) Direct contact tussen het Bde HQ en de Griekse autoriteiten,
2) aankoop en distributie vn S&T goederen vanuit Kalamata ter ondersteuning van burgerhulporganisaties in de noordelijke Peleponesos,
3) controle op alle RASC transporten in gebruik voor hulp aan burgers in het gebied, circa 200 voertuigen.
Bijzonder slechte wegen en gebrekkige communicatie maakten het contact tussen Tripolis en Kalamata zeer moeilijk. De verantwoordelijkheid om een voldoende stroom hulpgoederen op gang te houden was een hele zware. De druk op chauffeurs en voertuigen was zeer groot. Voor Captain Saunders was geen inspanning te groot om het hoge peil van dienstverlening te handhaven dat voor het uitvoeren van de taak nodig was. Zijn tactvolle omgang, zijn onophoudelijke en onwankelbare energie in combinatie met het opgewekt aanvaarden van verantwoordelijkheden die ver uitstegen boven dat wat normaal van een officier van zijn rang mag worden verwacht. verzekerden de succesvolle voltooing van zijn taak.
HQ 128 Bde en het Griekse commando drukten hun waardering uit voor de S&T diensten. De hoogste eer voor dit succes valt toe aan Captain Saunders.

Bronnen

Foto