TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wiggins, Sidney

Dienstnummer:
312116
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

22 december 1943: Second Lieutenant

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Toegekend op:
29 november 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
Headquarters, 10th Infantry Brigade, 4th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
14 oktober 1949
Aanbeveling:
Captain Wiggins is de officier met de leiding over het brigadehoofdkwartier. Toen dit kwartier in januari 1945 uit Athene verhuisde, nam hij de taak van burgemeester op zich van Thebe en vervolgens Khalkis. In die periode gaf hij grote steun aan de plaatselijke autoriteiten bij het herstellen van de openbare voorzieningen in de stad. In het bijzonder was hij de motor achter het herstarten van de markt zodat er enig voedsel beschikbaar kwam voor de inwoners tot de JRC voorraden konden wordem aangevuld. Deze periode duurde tot 19 februari.
Het hoofdkwartier werd daarna verplaatst naar Trikala. Captain Wiggins deed daar hetzelfde werk met betrekking tot de voorzieningen in de stad. Zo gauw de JRC voorraden waren aangevuld, nam hij de verbindingstaken tussen de plaatstelijkee distributeurs en de vertegenwoordigers van het UNRA over in Trikala en Larissa om er zeker van te zijn dat de distributie zo soepel mogelijk zou verlopen en om alle mogelijke steun vanuit militaire bronnen te verlenen. Als gevolg van informatie verzameld door anderen was hij de drijvende kracht achter het verkrijgen van de essentiële voorwaarden on de landbouw weer op te starten.
De energie en het enthousiasme van deze officier droegen veel bij aan het soepele verloop van deze projecten gedurende de moeilijke beginfase.

Bronnen

Foto