TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kowalczyk, Leon

Dienstnummer:
182/III
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Kapitan (Kapitein)
Eenheid:
HQ, Polish II Corps, Polish Armed Forces in the West
Toegekend op:
juni 1945
Aanbeveling:
Het succes van de aanval van het bataljon op de sterk verdedigde vijandelijke stellingen langs de linie aan de Senio bij Felisio op 9 en 10 april 1945 is voor een groot deel te danken aan Capt Kowalczyk, die zich volledig wijdde aan de taak de meest nauwkeurige voorbereidingen te treffen met betrekking tot de bevoorrading tijdens deze moeilijke operatie.
Bovendien, tijdens de tweede fase van de operatie op 10 april, na de oversteek van de Senio en nog steeds onder vijandelijk vuur, was Capt Kowalczyk een van de eersten bij de voorste compagnieën omdat hij hen persoonlijk wilde zien om hen te bevoorraden met alles wat ze nodig hadden. Ook mag worden toegevoegd dat Capt Kowalczyk dezelfde energie en efficiëncy toonde tijdens de defensieve operaties van het bataljon van 8 februari tot 22 maart in het gebied rond Falcona en Montazzo langs de Senio waar hij zijn eigen veiligheid negeerde en naar voren ging om te zien wat zijn bataljon nodig had. Door zijn onvermoeibare werk en offers leverde hij en levert nog steeds een bijdrage aan het soepel functioneren van het bataljon, al of niet in actie en het bevoorradingssysteem.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto