TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Turner, William Bradford

Geboortedatum:
1892 (Boston/Massachusetts, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
27 september 1918 (Ronssoy/Somme, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Oorlogsbegraafplaats Somme
Vak: B. Rij: 13. Graf: 1.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company M, 3rd Battalion, 105th Infantry Regiment, 53rd Infantry Brigade, 27th Division, U.S. Army
Toegekend op:
26 juni 1919
Voordracht:
Wegens buitengewone heldhaftigheid op 27 september 1918, terwijl hij diende bij Company M, 105th Infantry, 27th Division, in actie bij Ronssoy, Frankrijk. Luitenant Turner leidde een kleine groep mensen in een aanval, onder vreselijk artillerie- en machinegeweervuur, nadat ze in het donker waren afgescheiden van de rest van hun compagnie.

Zelfstandig rende hij naar een vijandelijke machinegeweer welke plotseling vuur had geopend op zijn eenheid en doodde de bemanning met zijn pistool. Vervolgens trok hij naar een volgende machinegeweer en doodde zelf de schutter waarna de rest van zijn aangekomen eenheid de resterende bemanning doodde. Met grote moed leidde hij zijn manschappen over drie rijen van vijandelijke loopgraven, elke opruimend terwijl ze deze innamen, ongeacht het feit dat hij zelf al drie keer gewond was geraakt en zelf verscheidene vijanden met hand tot hand gevehcten overwon.

Nadat de munitie van zijn pistool was opgeraakt, pakte deze moedige officier een geweer van een dode soldaat en stak met een bajonet diverse manschappen van een machinegeweer neer en schoot de overigen neer. Tijdens het bereiken van de vierde loopgraaf, welke het uiteindelijke doel was, veroverde 1st Lieutenant Turner deze met negen overgebleven manschappen van zijn eenheid en weerstonden ze een vijandelijke tegenaanval tot hij uiteindelijk was omsingeld en werd gedood."

War Department, General Orders No. 81 (June 26, 1919)
Medal of Honor - Army (MoH)

Bronnen

Foto