TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bonner, John William

Overlijdensdatum:
1999
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant
Eenheid:
No. 48 (Royal Marines) Commando, 4th Special Service Brigade, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
5 juni 1945
Aanbeveling:
Deze officier werd in april 1944 benoemd als subaltern bij het Cdo. Hoewel hij ervaring had in technische zaken en nogal oud was voor een Cdo subaltern, pakte hij zijn werk met bewonderende geestdrift en vastberadenheid aan. Hij hield toezicht op zijn troepen in de linie,
deed patrouilles en leidde die graag en moedig in actie. Tijdens de voorbereidingen op de operatie op Walcheren kreeg hij de leiding over de amfibische operaties en was verantwoordelijk voor het opzetten en geven van training aan alle Weasel chauffeurs van 4 Cdo Bde en andere, voor die operatie toegevoegde eenheden.
Tijdens de operatie nam hij de taak van de officier van administratie over toen die dodelijk gewond was geraakt en deed zijn werk met toewijding en moed onder zwaar granaatvuur. Bij terugkomst rustte hij de eenheid met veel energie opnieuw uit en ontzag zich niet bij het op een goede basis nieuw opzetten van de administratie van de eenheid.
Bij het ondernemen van welke taak dan ook, of die nou gevaarlijk was of niet, heeft deze officier hoge kwaliteiten van moed, nauwgezetheid en zelf-opoffering getoond en heeft het respect van alle rangen gewonnen.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

Foto