TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Baggerman, K.J.

Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Dienstplichtig Sergeant
Eenheid:
No. 4 Commando, 1st Special Service Brigade, Combined Operations Headquarters, War Office, British Government
Toegekend op:
12 mei 1951
Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door, na zich reeds in 1942 geheel vrijwillig te hebben gemeld voor indeling bij een Brits zogenaamd “Commando” of ander onderdeel:
1e. Op 17 September 1944, ingedeeld bij de 1 Allied Airborne Army, na nabij GROESBEEK met een zweefvliegtuig te zijn geland, zich met enige Britse officieren naar NIJMEGEN te begeven om verbinding met Nederlandse instanties te zoeken.
Voorts door gedurende de volgende dagen zich zeer verdienstelijk te maken met het opnemen van verband met enige gemeentebesturen ten Zuiden van NIJMEGEN en ondergrondse organisaties en bij het organiseren van tijdelijke hospitalen.
2e. Op 1 November 1944, ingedeeld bij No. 4 Commando, onder zwaar vijandelijk mitrailleurvuur te VLISSENGEN aan de landing deel te nemen en zich naar de binnenstad te begeven, alwaar hij nabij het postkantoor werd gewond.

K.B. nr 29
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen

Foto