TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rabino, Francis Aloysius

Dienstnummer:
248159
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

8 juni 1918: Temporary 2nd Lieutenant
2 oktober 1942: 2nd Lieutenant
1 augustus 1945 War Subs. Lt.-Col. F. A. RABINO, M.C. (248159),
beëindigt zijn aanstelling en hem wordt de honoraire rang van Brigadier verleend.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
Temporary Second-Lieutenant (Tijdelijk Tweede Luitenant)
Eenheid:
Dorset Regiment, attd. 1st Battalion
Toegekend op:
10 december 1919
Aanbeveling:
Wegens moedig en deskundig leiderschap tijdens de aanval bij het Sambre kanaal op 4 november 1918. Hij voerde het bevel over het peloton dat als eerste het kanaal overstak em het was grotendeels aan zijn energie en initiatief te danken dat de oversteek werd gemaakt op een zeer kritiek moment tijdens de aanval. Tijdens de erop volgende opmars toonde hij weer grote deskundigheid.
Military Cross (MC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Brigadier (Tijdelijk Brigade Generaal)
Toegekend op:
15 november 1945
Aanbeveling:
Brigadier Rabino was financieel adviseur van het Geallieerrde opperbevel en vervolgens vertegenwoordiger van het Ministerie van Financiën van de Britse minister op het A.H.Q. tijdens de campagne in Noord-Afrika. Hij had dezelfde functie tijdens de campagne in Europa en werd uiteindelijk toegevoegd aan de Britse ambassade in Parijs. Zijn brede kennis op het gebied van internationale financiering, zijn deskundigheid en goede inzicht in combinatie met tact en zijn prettige omgang droegen aanzienlijk bij aan de oplossing van de ingewikkelde financiële problemen op beide strijdtonelen. Hij knoopte uitstekende relaties aan het alle Geallieerden en met zijn harde werk, deskundigheid en begrip vormde hij een belangrijke factor bij het maken van goede financiële afspraken in kwesties van het grootste belang voor de betrokken Geallieerde regeringen.
Getekend: H.M. Gale, Lieut. General. laatst Chief Administrative Officer
A.P.H.Q. and S.H.A.E.F.
Commander of the Order of the British Empire (CBE)

Bronnen

Foto