TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dafni, Reuven

Geboortedatum:
11 november 1913 (Zagreb, Oostenrijk-Hongarije)
Overlijdensdatum:
15 juni 2005
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrent Officer 2nd Class (Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
15 november 1945
W.O. Dafni meldde zich vrijwillig voor ontsnappimgswerk in Joegoslavië en werd in maart 1944 boven dat land afgeworpen. Vanwege zijn kennis van het land, de bevolking en door de diplomatieke manier waarop hij het wantrouwen van de partizanen jegens vertegenwoordigers van andere landen wegnam, knoopte hij al gauw prettige relaties aan met de commandanten van partizanen.
Zeven maanden lang was hij ondercommandant van de ontsnappingsmissie en een tijdlang, toen de commandant in Italië was, stond hij zelf aan het hoofd. Het inlichten van de partizanen en de plaatselijke bevolking hoe te handelen wanneer er vliegtuigen neerstortten, was grotendeels zijn taak en als resultaat gingen er vele vliegtuigbemanningen door de handen van de organisatie. Hij drong door tot in Oostenrijk en maakte contact met twee krijgsgevangenen kampen daar, hoewel er in die tijd geen partizanen in het gebied aanwezig waren.
Bij al zijn werk voor de Geallieerde zaak bewees hij zich als moedig, ondernemend en intelligent; hij was onwankelbaar in zijn plichtsbetrachting.
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto