TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Henderson, Malcolm

Dienstnummer:
111328
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

10 december 1939: Second Lieutenant
15 juli 1940: Lieutenant (WS)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
British field detachment, 21st Army Group, British Army
Toegekend op:
14 november 1947
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten als bevelvoerend officier van de Sussex Training School in St. Albans, Hortz en later als bevelvoerend officier van het Britse velddetachement in de periode van 1 tot 25 oktober 1944. Hij stelde het rooster op, hield er toezicht op en hield zich bezig met alle administratieve en disciplinaire acties. Lieutenant Colonel Henderson was verantwoordelijk voor de gehele voorbereiding van 120 agenten die uiteindelijk werden ingezet vooir inlichingenwerk in de
Britse en Amerikaanse zone in Franlkrijk. Hij ging later naar Frankrijk als bevelvoerend officier van het Britse velddetachement binnen de 21st Army Group en werkte aan Britse zijde verder aan de realisering en uitvoering van de plannen waaraan hij vanaf het begin nauw verbonden was. Hij behield steeds het respect van zijn Britse, Amerikaanse en Franse collega's.
Legion of Merit - Legionnaire (LoM)

Bronnen

Foto