TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rexin, Johannes

Geboortedatum:
18 maart 1913 (Kiel, Duitsland)
Overlijdensdatum:
20 november 1939 (Roermond, Nederland)
Begraven op:
Duitse Oorlogsgraven Nordfriedhof
Vak: VI-2. 
Dienstnummer:
niet bekend (unknown)
Nationaliteit:
Duitse (1933-1945, Derde Rijk)

Biografie

Luitenant Johannes Rexin (1.JG/21), 26 jaar, was gestationeerd op Einsatzhafen Plantlünne en storte met zijn Messerschmitt BF 109 E1 met serie nummer 0089 op maandag 20 november 1939 tegen half tien in ochtend neer nabij Roermond en kwam hierbij om het leven. Zijn zwaar verminkte lichaam werd na de crash in het toestel gevonden. Zijn lichaam is eruit gehaald en vervolgens overgebracht naar het St. Laurentiusziekenhuis.

Vermoedelijk was hij de koers kwijtgeraakt door de ochtendnevel. Na een aantal malen boven de stad te hebben gecirkeld storte hij neer te zuiden van Roermond nabij de Roer. Hij kwam hierbij mee in botsing met de bomen en zijn toestel werd hierbij totaal vernield.

Hij werd met militaire eer bij de grensovergang van Vlodrop op 24 november 1939 overgedragen aan de Duitse militaire authoriteiten.
Om 12 uur vertrok de begrafenisstoet vanaf het St. Laurentiusziekenhuis.
Voorop het vuurpeleton gecommandeerd door Lt. Duysens, gevolgd door de stafmuziek van het 6e Regiment onder leiding van kapelmeester van Leeuwen. De troepen werden gecommandeerd door Kapitein Bakker met als begrafeniscommandant Kapitein Dommisse.
Onder de authoriteiten in de stoet bevonden zich onder meer: Dhr. Schulz, Kolonel Schmidt and Majoor Hamm.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto