TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Baker, William Henry

Dienstnummer:
108626
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 133 (Eagle) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
6 oktober 1942
Aanbeveling:
Pilot Officer Baker heeft talloze operationele vluchten boven vijandelijk gebied gemaakt. Hij heeft voortdurend de grootste bereidheid en enthousiasme voor operationeel vliegen getoond en zijn moed en vastberadenheid zijn een uitstekend voorbeeld geweest. PO Baker heeft zeker twee vijandelijke toestellen vernietigd en waarschijnlijk nog twee andere.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 207 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
17 december 1943
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Op een nacht in november 1943 vloog deze officier een vliegtuig dat Berlijn moest aanvallen. Bij nadering van het doel werd het toestel zwaar beschadigd. De neus van het vliegtuig werd er af geschoten en binnen een paar minuten kreeg FO Baker bevroren vingers vanwege de felle koude wind die door de opening blies. Ondanks dat bleef hij naar het doel doorvliegen en vloog later de beschadigde bommenwerper naar de basis terug. Met zijn vaardigheid, zijn uithoudingsvemogen en vastberadenheid was deze officier grotendeels verantwoordelijk voor de veilige terugkeer van vliegtuig en bemanning.

Tweede DFC als gesp op het lint van de eerste medaille ontvangen.

Bronnen

Foto