TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Davis, Paul B.

Geboortedatum:
3 november 1911
Overlijdensdatum:
22 november 1993
Dienstnummer:
6274674
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Staff Sgt. Paul Davis was een 'AA fire control electrician' van Battery Chicago op Corregidor.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Battery C, 60th Coast Artillery (Anti-Aircraft), Philippine Department, U.S. Army Forces in the Far East (USAFFE), U.S. Army
Toegekend op:
5 oktober 1945
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend bij Battery C, 60th Coast Artillery (Anti-Aircraft), Philippine Scouts, in actie bij Fort Mills op de Filipijnen op 12 april 1942. Toen het fort door de Japanners zwaar werd beschoten en gebombardeerd werden een batterijstelling, diverse gebouwen, versterkingen en veel uitrusting vernield en er vielen veel gewonden. Met volledige minachting voor eigen veiligheid verliet Sgt Davis een gedekte positie en haastte zich naar een verwoeste keuken waar een ernstig gewonde kok lag. Ondanks onophoudelijke vijandelijke beschietingen en bombardementen hielp hij de gewonde man 100 meter ver op een brancard naar een wachtend voertuig te dragen; hij klom er bovenop om te voorkomen dat de brancard eraf viel en reed ongeveer 1,5 kilometer naar het Malitatunnel hospitaal waar de man onmiddellijke behandeling kon krijgen. Met zijn opmerkelijke moed, initiatief en onwankelbare vastberadenheid redde SSgt Davis een gewonde kameraad en was daarmee een voorbeeld van de heldhaftige verdedigers van Corregidor.

Headquarters, U.S. Forces, Pacific, General Orders No. 225
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen