TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Cazaud, Alfred, Maurice

Geboortedatum:
24 september 1893 (Montferrier, Frankrijk)
Overlijdensdatum:
5 april 1970 (Rigautou, Frankrijk)
Nationaliteit:
Franse (1870-heden, Republiek)

Biografie

Hij meldde zich op 18-jarige leeftijd aan als soldaat bij het 14e Infanterie Regiment. Benoemd tot sergeant, ontving hij zijn strook van adelborst op 8 augustus 1914 na een korte periode op de officiersschool van Saint-Maixent-l'École.

Tweede luitenant en vervolgens luitenant, hij voert het bevel over de 10e compagnie van het 30e infanterieregiment. Hij beëindigt de Eerste Wereldoorlog met de streep van kapitein, 4 citaten en één wond.

In 1919 keerde Alfred Cazaud voor een jaar terug naar Saint-Maixent-l'École om zijn studies als officierscadet af te ronden. Toegewezen aan Marokko en vervolgens naar Tunesië, werd hij in 1934 gepromoveerd tot bataljonscommandant en in 1938 werd hij toegewezen aan het Vreemdelingenlegioen.

Vervolgens nam hij als stafchef van de 13e demi-brigade van het Vreemdelingenlegioen deel aan de slag bij Narvik in 1940. Aangekomen in Groot-Brittannië op 21 juni 1940 met het hele Noorse expeditieleger, verzamelde hij het vrije Frankrijk . Hij werd benoemd tot chef de corps van de 13e demi-brigade van het Vreemdelingenlegioen met de rang van luitenant-kolonel.

Aan het hoofd van zijn eenheid nam hij deel aan Operatie Menace en vervolgens aan de Eritrese campagne waar hij de 1e groepering van de Franse Oriëntbrigade leidde (1e Vreemdelingenlegioenbrigade en 3e Compagnie van het Gemotoriseerde Infanteriebataljon) onder het bevel van generaal Monclar . De houding en inzet van zijn eenheid tijdens de veldslagen van de Slag om Keren, Massaoua en Asmara zullen in grote mate bijdragen aan de geallieerde overwinning in deze strijd.

Op 25 juni 1941 werd hij bevorderd tot kolonel en nam in september het bevel over het grondgebied van Libanon op zich.

Benoemd tot brigade-generaal in oktober 1941, voerde hij het bevel over de 2e Lichte Divisie in Syrië en, in april 1942, over de onafhankelijke brigade in Libië. In augustus 1942 keerde hij terug naar het grondgebied van Libanon tot februari 1945, toen hij het bevel overnam van de 36e infanteriedivisie aan het hoofd waarvan hij de oorlog in Duitsland beëindigde, met de rang van generaal-majoor.

Hij zal in het bezettingsleger blijven tot 1946, wanneer hij ervoor kiest om over te gaan naar de tweede sectie van de algemene officieren en zich terug te trekken naar de Tarn.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Compagnon
Toegekend op:
23 juni 1941
l' Ordre de la Libération

Bronnen

Foto