TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Field, Henry James "Harry"

Geboortedatum:
21 november 1920
Overlijdensdatum:
7 januari 2022
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Harry was tegen het einde van de oorlog Lieutenant Colonel. Na de oorlog werkte hij voor Pathe en vormde tevens zijn eigen filmmaatschappij en produceerde rond de 12 films en veel promotiemateriaal voor de British Motor Corporation en anderen.

Latere foto

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second-Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
8th Battalion Royal Fusiliers, 167th (London) Infantry Brigade, 56th (London) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
13 januari 1944
"Om 04.00 uur op 9 september 1943, landde het 8th Battalion Fusiliers als onderdeel van het 10 Corps in de baai van Salerno. Er was een kustbatterij die nog niet was veroverd. De compagnie waarbij 2/Lt Fields diende kreeg de opdracht een aanval op die positie uit te voeren. Deze officier, voorop zijn peloton, met volledige veronachtzaming van zijn persoonlijke veiligheid en een hoge graad van leiderschap tonend, viel de batterij aan, evenals de mitrailleurposten eromheen. en veroorzaakte persoonlijk slachtoffers bij de vijand.

Tijdens dit toonbeeld van moed, drieg 2/Lt Field grotendeels bij aan het tot zwijgen brengen van deze batterij waardoor de landingen ongehinderd door konden gaan."
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto