TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nationaal Socialisme Documentatie Centrum

Het NS Documentatie Centrum in München geeft de historie weer van het Derde Rijk, specifiek gefocust op de München regio en diens connectie tot de Nazi partij en beleid.

Op de locatie van het huidige NS-Dokumentationszentrums stond vroeger een villa, genaamd Palais Barlow. In 1930 werd deze aangekocht door de NSDAP en na een verbouwing onder regie van Paul Ludwig Troost in gebruik genomen als partijcentrale. Er waren kantoren voor Adolf Hitler, zijn secretaris Rudolf Hess, de SA, SS en andere organen. Na de machtsovername in 1933 werden in de kelders politieke gevangenen opgesloten en mishandeld.

Het gebouw maakte deel uit van de partijcentrale in München, welke uit 68 gebouwen bestond.

Tot 1937 bleef dit gebouw de partijcentrale, erna was het de in 1937 nieuw gebouwde ‚Führerbau‘ aan de Arcisstraße, letterlijk om de hoek van het Braunes Haus. In de 2e WO werd het gebouw zeker tweemaal gebombardeerd. Na de Duitse capitulatie bleef een ruïne over, die in 1947 afgebroken werd. In 2011 begon men met het bouwen van een documentatiecentrum, welke in 2015 geopend is.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Hess
The Third Reich a new History
Hitlers gewillige beulen
Das Gesicht des Dritten Reiches