TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The Animal Memorial

The Animal Memorial is een monument in de Rue du Bois in Couin. Het is een monument die de dieren herdenkt, die zowel in de Eerste- en Tweede Wereldoorlog sneuvelden.

De commissie van "Arras & Environs" van de Souvenir Français (Franse gedenkvereniging) had als project voor de bouw in het kleine dorpje Couin een gedenkteken die de dieren die diende in de twee laatste oorlogen te herdenken. Het idee om een gedenkplaat werd verteld door de vaandeldrager van de vereniging, de heer Bruno Picot. De muur waar het nu bevind, was het beste muur om op te hangen, vanwege het opschrift "Water Carts - Bottles Filler - <- 100 yards" (uit de Eerste Wereldoorlog). Het monument bestaat uit drie platen. De linker plaat toont ons een paard, een muildier en een postduif. De plaat rechts toont ons een hond, een ezel en een kanarie. De plaat centraal vertoont een tekst in zowel Engels als ook Frans.

"To the innumerable God's creatures that suffered and perished in the last Wars. With love, faith and loyality, they ended much and died for us. May all remember them with gratitude and in the future commerate their sufferings and death by showing kindness to the living animals"

Het monument werd gebouwd door mijnheer Yves Damez, eigenaar van de muur en lid van de Souvenir Français, en werd ingehuldigd op 10 juli 2004.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rino Deltombe
  • Foto's: Rino Deltombe

50.134555, 2.531468