TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stolpersteine Via dei Giubbonari 30

Er zijn struikelstenen (stolpersteine ​​of pietre d'inciampio) en een plaquette op deze locatie.

Struikelstenen herdenken:
Angelo Tagliacozzo, geboren 1916, gearresteerd op 8 mei 1944, gedeporteerd naar Auschwitz, overleden op 20 februari 1945, Dachau.
Angelo Limentani, geboren in 1920, gearresteerd op 8 mei 1944, gedeporteerd naar Auschwitz, vermoord.
David Limentani, geboren 1890, gearresteerd op 16 maart 1944, vermoord op 24 maart 1944 tijdens de moordpartij in de Ardeantijnse grotten.
Settimo Limentani, geboren 1919, gearresteerd op 3 mei 1944, gedeporteerd naar Auschwitz, bevrijd.

De plaquette in het gebouw herdenkt de 2 mannen hierboven plus 3 meer.
In Memorium
Dei Nostri Cari Inquilini di Questro Palazzo via dei Giubbonari 30
Vittime della barbarie Nazi-Fascista
Nei Campi di Stermino en alle Fosse Ardeatine

Ter nagedachtenis aan onze dierbare huurders van dit gebouw aan de Via dei Giubbonari 30, slachtoffers van nazi-fascistische barbarij, in de vernietigingskampen en op de Fosse Ardeatine:
Davide Limentani, Angelo Tagliacozzo, Settimio Limentani, Angelo Limentani, Sami Modiano.

Angelo Tagliacozzo werd in mei gearresteerd en in juni 1944 naar Auschwitz gedeporteerd. Op een gegeven moment werd hij verder getransporteerd naar Dachau, waar hij begin 1945 stierf.

Davide Limentani en zijn zoon Angelo Limentani werden gedood; zijn andere zoon Settimio Limentani overleefde Auschwitz.

Sami Modiano werd in juli 1944 gearresteerd, kwam in augustus 1944 in Auschwitz aan en overleefde tot de bevrijding op 27 januari 1945.

Deze messing plaquettes zijn in de stoep te vinden voor de huizen waarvan de voormalige, meestal Joodse, bewoners vermoord zijn door de Nationaal-Socialisten. In de kleine, koperen plaatjes zijn de namen en de datum en plaats (meestal een concentratiekamp) waar zij vermoord zijn in gestanst.

In veel andere steden, vooral in Duitsland maar ook in andere Europese landen, komen deze monumentjes ook voor, en hun aantal, nu al vele duizenden, neemt nog steeds toe. Vrijwel alle Stolpersteine zijn gelegd door de Duitse kunstenaar zelf, Gunter Demnig.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)