TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Dood Admiraal Horatio Nelson

Deze kleine plaquette ("Here Nelson Fell, 21-0-1805"), op het dek van de HMS Victory, nu een museumschip in Portsmouth Historic Dockyard, geeft de plaats aan waar Horatio Nelson sneuvelde in de Slag bij Trafalgar.
De Slag bij Trafalgar, op 21 oktober 1805, was de belangrijkste zeeslag tijdens de Derde Coalitieoorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en het Franse keizerrijk van Napoleon.
Een vloot van de Britse Royal Navy, bestaande uit 27 schepen en geleid door Horatio Nelson vernietigde op die dag in een slag bij Kaap Trafalgar een Frans-Spaans eskader, bestaande uit 33 linieschepen onder leiding van de Franse vice-admiraal Pierre de Villeneuve. Hierbij werden
zeventien schepen veroverd en ťťn vernietigd.
Aan Britse zijde vielen 449 doden en 1246 gewonden, aan Franse zijde waren er 2218 doden en 1155 gewonden en aan Spaanse zijde 1025 doden en 1383 gewonden. Er werden ongeveer 7000 Fransen en Spanjaarden gevangen genomen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)