Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Replica Kutusov-Hut

In 1887 werd hier een replica van de hut, waar de Russische bevelhebber Michail Illarionovich Kutusov zijn hoofdkwartier had in de Slag bij Borodino, gebouwd. De oorspronkelijke hut brandde af in 1812. De huidige hut maakt onderdeel uit van het museum.
De Slag bij Borodino, op 7 september 1812 tijdens de veldtocht van Napoleon naar Rusland, was waarschijnlijk de grootste eendaagse slag in de Napoleontische Oorlogen en de grootste ooit gevoerde slag tot dan toe. Er namen ongeveer 250.000 soldaten deel aan de slag. Het resultaat van de slag was onbeslist.
De schattingen over de aantallen slachtoffers (doden, gewonden, vermisten en gevangenen) lopen ver uiteen. De Franse verliezen lagen tussen 28.000 en 50.000 man. De Russische tussen de 38.000 en 45.000 man.
Het aantal slachtoffers van de Slag bij Borodino was het hoogste ooit in de geschiedenis tot dan toe, en werd pas geŽvenaard op de eerste dag van de Slag aan de Somme in 1916.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: A.Savin