TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Paratroepen Museum Ryazan

Het museum over de geschiedenis van luchtlandingstroepen in Ryazan, gewijd aan de geschiedenis van luchtlandingstroepen in de Sovjet-Unie en Rusland. Het is het eerste en het grootste officiŽle museum over dit onderwerp. Het bevindt zich naast de Ryazan Higher Airborne Command School.

Het besluit tot oprichting van het museum werd op 14 december 1968 genomen door de minister van defensie van de USSR-maarschalk van de Sovjet-Unie Andrei Grechko, op initiatief van de commandant van de luchtlandingstroepen, legergeneraal Vasily Margelov. Het museum werd geopend op 28 juli 1972, op de dag van afstuderen van jonge officieren van de Ryazan Higher Airborne Command School.

De museumtentoonstelling is gewijd aan de oprichting, ontwikkeling en verbetering van luchtlandingstroepen, hun deelname aan verschillende oorlogen sinds de jaren dertig tot nu. De museumfondsen bevatten ongeveer 80.000 items van museumitems, waaronder de spandoeken van divisies in de lucht en brigades die deelnemen aan de grote patriottische oorlog, militaire orders en medailles van soldaten-parachutisten, monsters van Sovjet- en buitenlandse wapens, landingsparachutes en uitrusting voor parachutisten, persoonlijke bezittingen , archiefdocumenten, frontlinie Kranten en brieven. Het museum heeft een bioscoopzaal met video's over de geschiedenis en gevechtstraining van de luchtmacht.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fyodor Telin
  • Foto's: Fyodor Telin