TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker 1f Grensstelling Bocholt-Herentals Kanaal

Bunker 1f Grensstelling kanaal Bocholt-Herentals

Jaagpad bunker geschikt voor ťťn Maxim mitrailleur. Gebouwd in 1935 door aannemer Couck Andrť te Liederkerke. Deze bunker staat als enige in de linie aan de vijandelijke oeverzijde. De bunker heeft als doel de verdediging van de Maatbrug te Lommel. Hij viel onder de inzet van de I/1e CH.CH. te Kamp van Beverloo (bunker 1f t/m 10)

Deze bunker is het eerste onderdeel van de vooruitgeschoven stelling die tijdens het interbellum is aangelegd langs de Limburgse kanalen. Deze Grensstelling bestaat uit de Zuid-Willemsvaart, het kanaalgedeelte Bocholt-Herentals en het verbindingskanaal Briegden-Neerharen. Hiermee begint deze bij Mol waarna het richting het oosten gaat langs Lommel, Neerpelt via Bocholt, Bree , Neeroeteren, Maasmechelen tot aan Lanaken ten westen van Maastricht. Totaal waren er ter verdediging een 72-tal bunkers; waarvan 44 flankerende oeverbunkers, 11 kanonbunkers, 7 zware bunkers en 10 mitrailleurbunkers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Geert-Jan van Glabbeek
  • Foto's: Geert-Jan van Glabbeek