Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Kampbegraafplaats NKVD Kamp Nr. 2

Op en rondom de Gedenkplaats Buchenwald is het mogelijk vele Monumenten, tentoonstellingen en restanten van Concentratiekamp Buchenwald te bezichtigen.

In het bosperceel aan de achterkant van Concentratiekamp Buchenwald is de Sovjet Begraafplaats voor de gevangenen van het Sovjet-Russische Speciaal Kamp Nr.2.
Na 1990 heeft men het bos veranderd in een Begraafplaats met een rouwplaats.
Bij de teruggevonden graven zijn markeerpalen geplaatst.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: TracesOfWar.com

51.0218, 11.249303

Belgisch koningspaar bezoekt concentratiekamp Buchenwald

jul2019

Belgisch koningspaar bezoekt concentratiekamp Buchenwald

Het Belgische koningspaar heeft een bezoek gebracht aan het concentratiekamp van Buchenwald, in de buurt van de Duitse stad Weimar. De koning en de koningin brachten onder meer hulde aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en kwamen meer te weten over de Belgen die in het concentratiekamp gevangen zaten.

Lees meer

Koning bezoekt Buchenwald, 'de oorlog raakt hem echt'

feb2017

Koning bezoekt Buchenwald, 'de oorlog raakt hem echt'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken vanochtend de Oude Synagoge in Erfurt, die met een ouderdom van meer dan 900 jaar het oudste nog bestaande joodse gebedshuis in Europa is. Daarna gaan ze naar het voormalige concentratiekamp Buchenwald.

Lees meer