TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument Heemsen

WO1 gedeelte
Het monument staat voor de hoofdingang van de St. Michaelskerk, Heemsen. Een hoog voetstuk wordt bedekt met een steenijzerkruis waaronder het gezicht en de vleugels van een engel. De namen (12 aan de noordkant en 12 aan de zuidkant) worden samen met de geboortedatum en de datum van overlijden vermeld. De namen staan in volgorde van overlijden. De voorkant (west) bevat de opdracht: gewijd aan de gevallen zonen van Heemsen in de wereldoorlog 1914-1918.

Aan de achterkant (oostzijde) staat het opschrift: 'Waar je ook slaapt in Gods wil, het bloedige zaad van toekomstige oogsten wordt nooit vergeten in het Duitse land. Rust in vrede in Gods hand '.

WO2 gedeelte
Rond het WW1-monument is een hoefijzer van lage stenen keien geplaatst. De 41 keien zijn gegraveerd met 53 namen en één kei draagt een kruis en de woorden 'Naar onze verre doden'. Elke naam krijgt ook de geboortedatum en de datum van overlijden voor de man die wordt herdacht.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Andy Pegler
  • Foto's: Andy Pegler

52.7037194, 9.262725