TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonumentenpark Hoya Burgerpark

De gedenktekens bevinden zich in het Bürgerpark naast de Hasseler Steinweg

Oostenrijks-Pruisisch
Een grote steen draagt een inscriptie ter nagedachtenis aan die mannen van Hoya die stierven in de Slag bij Langensalza (bijna allemaal vechten in het leger van het Koninkrijk Hannover) op 27 juni 1866. Er worden geen personen genoemd.

Frans-Pruisisch
Het monument bestaat uit een centraal paneel met de toewijding (Aan de zonen van de regio Hoya 1870-1871 ') en panelen aan weerszijden die de namenlijsten dragen (10 aan de linkerkant en 8 aan de rechterkant). De naam van elk individu wordt gegeven samen met hun regiment en de datum en locatie van hun overlijden. Het monument heeft weinig decoratie behalve kleine wapenschilden van de graven van Hoya, de koning van Pruisen en het hertogdom Saksen.

Eerste Wereldoorlog
De opdracht is uitgevoerd op een grote roze granieten monoliet die op een stenen sokkel staat. Het is gegraveerd met een ijzeren kruis. Achter deze steen is een brede rustieke muur gemaakt van onregelmatig gevormde keien in beton en heeft 78 namen op 4 zwarte granieten panelen. De namen worden vermeld in de volgorde van overlijden van het individu en alleen de naam en deze datum worden vermeld.

Tweede Wereldoorlog
Een lang dun stenen kruis draagt de opdracht: 'To the Victims of War 1939-1945'. Er zijn geen namen of aanvullende gegevens vermeld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Andy Pegler
  • Foto's: Andy Pegler

52.8065583, 9.1485778