TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Boekarest

De Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Boekarest bevindt zich langs de weg van Boekarest naar Ploesti, tussen Tancabesti en Comono. Totaal liggen hier 90 militairen uit het Gemenebest begraven, waarbij 87 parachutisten, 2 overige soldaten en een opvarende van de koopvaardij. Allen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld.

Er is ook een "special memorial" voor een Indiase gesneuvelde uit de Eerste Wereldoorlog, die elders begraven lag maar waarvan het graf is verdwenen.

Centraal op de begraafplaats bevindt zich een monument bestaande uit een stenen kruis met een Engels zwaard en een monument met de tekst:
"This land was generously offered by the Romanian people for a cemetery for the sailors, soldiers and aviators, whose memory is honoured here."

De militairen komen uit Groot-BrittanniŽ (80), Canada (2), Nieuw Zeeland (1), Zuid Afrika (5) en overige landen (2). Jaarlijks op 11 november vinden er herdenkingsbijeenkomsten plaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)