TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Pommernstellung Museum

Dit oorlogsmuseum is gevestigd in de voormalige legerkazerne van Wałcz en kan in de volgende permanente exposities opgesplitst worden:

- De bouw van de Pommernstellung. In deze expositie wordt het Duitse leger van 1934 t/m 1945 belicht en zijn er een groot aantal wapens, uniformen en zeldzame motorfietsen.
- Het Rode Leger in 1945. Deze expositie is volledig gewijd aan gevechtshandelingen van het Rode Leger in 1945. Hier zijn o.a. wapens, uniformen en replica's van slogans die toentertijd door de Sovjets op Duitse gebouwen kladden.
- 1e Poolse Leger. In deze expositie worden de gevechtshandelingen van het 1e Poolse Leger tussen 1943 en 1945 behandeld.
- Duitse Krijgsgevangenenkampen. Deze expositie bevindt zich grotendeels achter gesloten deuren, aangezien er momenteel nog geen plaats is voor alle collectiestukken die onder dit thema vallen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Soviet Casualties and Combat Losses in the Twentieth Century
The Polish Army 1939Ė45
Berlin 1945