TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsbegraafplaats Nienburg

Aan de oostkant van de begraafplaats in een afgebakende stuk liggen 23 graven van Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog in 3 rijen. Elk graf wordt gemarkeerd door een klein grijs stenen kruis met de naam van de overledene, hun geboortedatum en hun sterfdatum. Op elke steen staat een ijzeren kruis. De soldaten stierven allemaal terwijl ze werden behandeld in de ziekenhuizen van Nienburg. De vijf op de eerste rij stierven allemaal nadat de vijandelijkheden waren gestopt.

In de buurt werden de 97 Franse officieren begraven met volledige militaire eer op 4 februari 1945 gedood bij de toevallige bomaanslag op de Offiziers-Gefangenenlager XB Nienburg. Na de oorlog werden de lichamen gerepatrieerd naar Frankrijk en het gebied van de begraafplaats hergebruikt.

Elders op de begraafplaats worden herdacht op familiegraven een soldaat gedood bij de invasie van Polen in 1939 (familie Müller) en in Griekenland in 1942 (familie Knorr)

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Andy Pegler
  • Foto's: Andy Pegler

52.625184, 9.209405