TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Sir Hugh Dowding

Steen en plaquette voor Air Chief Marshal Sir Hugh Caswell Tremenheere Dowding.

Het monument is opgetrokken uit een granieten rots die wijlen Joyce Hilling, voormalig burgemeester van Tunbridge Wells, uit zijn geboorteland Schotland had meegebracht en bij de (lagere) ingang van Calverley Gardens geplaatst. Het voormalige huis van Lord & Lady Muriel stond bovenaan het privépark in Calverley Park nr. 1 met een gedenkplaat. Eerder kwam Lord Dowding (van Wimbledon) om te wonen in Muriel's huis, 5 Darnley Drive, Southborough, gebouwd door haar schoonvader, Harry Scott Whiting, van Hethersett (nu Park House) The Crossways, Neville Court, Tunbridge Wells, dat hij voor de oorlog had gebouwd.

De reden voor Hugh & Muriel Dowding om naar het centrum van Tunbridge Wells te verhuizen was dat hij na een val op de marmeren trap van zijn club, de United Services Club (toen in Pall Mall), een heup brak. Na opname in het ziekenhuis werd hij pijnlijker beperkt door artritis, en omdat het niet haalbaar was om een ​​lift te installeren in Oakgates, verhuisde het gezin, samen met Muriel's moeder en zus naar N°1 Calverley Park, waar ook Keston Lodge en de privé weg.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)