TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zware Luchtafweerbatterij Beverley

Dit is de locatie van een zware luchtafweerbatterij in gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie uitgerust met vier mobiele 3.7in-geschut ondersteund door een GL mkII-radar en later met statische 3.7in-geschut gemonteerd in permanente geschutsopstellingen.

Elke plaatsing is hetzelfde met een achthoekige kanonput met een ring van bouten voor het vastzetten van de geschutsbevestiging. De ingang van elke put bevindt zich aan de kant het dichtst bij de commandopost. Elk van de andere zeven kanten van de kuil is een externe overdekte uitsparing voor munitieopslag. Achter twee van deze uitsparingen aan weerszijden van de kanonput, bevindt zich een paar overdekte schuilplaatsen. Een ervan werd meestal gebruikt als een ontspannen dienst voor de bemanning van het geschut, de andere voor het onderhoud van wapens.

De commandopost is ongeveer 8 meter bij 20 meter lang, de lange as is gericht op het noordoosten van het zuidwesten. Het is verdeeld in twee hoofdgedeelten met een reeks semi-gezonken kamers die een breed hoefijzer vormen rond het verhoogde frontale gebied dat werd gebruikt voor een identificatietelescoop en voor de voorspeller en hoogtezoeker. Deze gaven informatie aan de plotkamer, de lange kamer in het overdekte deel van de commandopost aan de achterkant van het open gebied, waar de richting, de hoogte en het bereik werden berekend en naar de kanonnen werden doorgegeven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Simon Armstrong
  • Foto's: Simon Armstrong

53.818913, -0.457462