TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Kerkhof Callantsoog

Op het Kerkhof in Callantsoog is ťťn graf uit het Gemenebest, het betreft het graf van de Britse piloot Norman David Crockart.
Om 22.15 op 26 juni 1940 steeg vanaf vliegbasis Waddington in Engeland de Hampden type 1 P1329 van het 50 sqn van de Royal Air Force op met vier bemanningsleden aan boord. Hun missie was het strategisch bombarderen van het vliegveld in Hannover (Duitsland). Om een onbekende reden is ťťn van de motoren uitgevallen, dit is door middel van radiocontact doorgegeven aan de basis. Om 3.59 op 27 juni 1940 kreeg de basis de melding Going-down, hierna stortte het toestel neer in de Noordzee.
Er waren geen overlevenden, de piloot Norman David Crockart is hier begraven op het kerkhof van Callantsoog.
Sgt Allen John Dennis Ingram is begraven in Denemarken op het kerkhof van Norre Havrvig. De overige twee bemanningsleden F/S William Thomas Joseph Southey en Sgt Eric Howard Mckenzie Turner zijn nooit gevonden, ze worden herdacht op het Runnymede Memorial.

Tekst op de steen:
Wing Commander
N.D. Crockart
Pilot
Royal Air Force
27th June 1940

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Mia van den Berg, TracesOfWar.nl
  • Foto's: Dick de Bruijne (1, 2), Mia van den Berg (3, 4)