TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Concentratiekamp Stutthof

Stutthof was een concentratiekamp in Noord-Polen, 35 kilometer ten oosten van Danzig. Het werd opgezet in september 1939 als gevangenkamp voor burgers. In januari 1942 werd het een concentratiekamp. In totaal hebben 115.000 mensen gevangen gezeten in het concentratiekamp. 65.000 gevangenen kwamen hier om en 22.000 werden doorgestuurd naar andere kampen. Het hoofdkamp van Stutthof werd door de Sovjets op 9 mei 1945 bevrijd.

Tegenwoordig is het voormalige concentratiekamp een museum. De toegang is gratis. Alleen een rondleiding door een gids dient betaald te worden. Kinderen onder de 13 worden niet toegelaten in het museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Voormalige Duitse kampbewaker Dey krijgt 2 jaar voorwaardelijk

23jul

Voormalige Duitse kampbewaker Dey krijgt 2 jaar voorwaardelijk

Tweede Wereldoorlog: Bruno Dey (93) zat bij de SS en was bewaker in het concentratiekamp Stutthof. Hij is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op ruim vijfduizend mensen.

Lees meer

Vlamingen ťn Walen betrokken bij massamoord op 6.000 Joodse vrouwen in Polen tijdens WO II

nov2019

Vlamingen ťn Walen betrokken bij massamoord op 6.000 Joodse vrouwen in Polen tijdens WO II

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben niet alleen Vlaamse, maar ook Waalse collaborateurs deelgenomen aan de massamoord op 6.000 Joodse vrouwen uit het concentratiekamp Stutthof in het noorden van Polen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Franstalige omroep RTBF.

Lees meer

Lees meer (3)