TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Concentratiekamp Stutthof

Stutthof was een concentratiekamp in Noord-Polen, 35 kilometer ten oosten van Danzig. Het werd opgezet in september 1939 als gevangenkamp voor burgers. In januari 1942 werd het een concentratiekamp. In totaal hebben 115.000 mensen gevangen gezeten in het concentratiekamp. 65.000 gevangenen kwamen hier om en 22.000 werden doorgestuurd naar andere kampen. Het hoofdkamp van Stutthof werd door de Sovjets op 9 mei 1945 bevrijd.

Tegenwoordig is het voormalige concentratiekamp een museum. De toegang is gratis. Alleen een rondleiding door een gids dient betaald te worden. Kinderen onder de 13 worden niet toegelaten in het museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

SS-bewaker (96) niet vervolgd vanwege zwakke gezondheid

11mrt

SS-bewaker (96) niet vervolgd vanwege zwakke gezondheid

Een 96-jarige Duitser die is aangeklaagd voor misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog is te oud voor een proces, oordeelt de rechter. Wel is de kans zo groot dat hij schuldig zou zijn bevonden dat hij de proceskosten zelf moet betalen.

Lees meer

Duitsland beschuldigt secretaresse (95) concentratiekamp van medeplichtigheid 10.000 moorden

7feb

Duitsland beschuldigt secretaresse (95) concentratiekamp van medeplichtigheid 10.000 moorden

Duitse aanklagers hebben een voormalige secretaresse van het naziconcentratiekamp Stutthof beschuldigd van medeplichtigheid voor de moord op tienduizend mensen.

Lees meer

Lees meer (3)