TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kerowagi Airfield

Kerowagi Airfield werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als noodlandingsplaats (ELG).

Kerowagi maakt deel uit van de Hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea. De Hooglanden werden voor het eerst verkend in 1932. Als er een landingsbaan nodig was, zouden lokale mensen worden georganiseerd om de grond te vertrappen totdat het veilig genoeg was voor een vliegtuig om te landen en op te stijgen. Kerowagi had een behoorlijk geschikte strip die alleen een eenrichtingsstrip was. Te laag en je zou een te hoge bergwand raken, een vergelijkbaar lot. In 1968-1969 was er een goede landingsbaan van aarde, regelmatig gerold door een tractor die een betonnen wals trok. Iemand zou via de radio aan Port Moresby rapporteren of de strip veilig was voor gebruik, aangezien zware tropische regen de strip onbruikbaar en gevaarlijk zou maken.

Er zijn geen sporen meer van dit vliegveld. De landingsbaan is gebruikt voor huisvesting en bestaat dus niet meer. Wel wordt er gesproken over de aanleg van een nieuwe landingsbaan.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-5.89476, 144.857758