TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats Gemenebest Cambrai Oost

De militaire begraafplaats Cambrai Oost is tijdens de eerste wereldoorlog door de Duitsers gemaakt. Zij hebben gravven aangelegd voor de Franse, Commonwealth en Duitse doden. Aan het einde van de eerste wereldoorlog heeft de Beierse commandant door middel van een inscriptie op de begraafplaatsen de zorg en het onderhoud van de begraafplaats overgedragen aan de stad.

De Commonwealth-percelen zijn de percelen van I tot VI, in de zuidoostelijke hoek, en perceel VII, aan de noordkant. Plots I tot IV zijn gemaakt door Commonwealth-troepen na de verovering van Cambrai. Op de percelen V en VI zijn 69 graven uit de slagvelden ten oosten en ten zuiden van de stad, en op perceel VII zijn de graven van Gemenebest-gevangenen.

Op de begraafplaats zijn nu 501 oorlogsgraven van het Gemenebest van de Eerste Wereldoorlog. 28 van de graven zijn niet geïdentificeerd, maar speciale gedenktekens zijn opgericht voor zeven soldaten die hier begraven liggen.

Gegevens slachtoffers: VK 484, Canada 14, Nieuw-Zeeland 3, Duitsland 1, Onbekend 1. Totaal aantal graven: 501

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

50.178886, 3.261056