Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsgraf van het Gemenebest Protestantse Begraafplaats Westerland

Op de Protestantse Begraafplaats in Westerland is ťťn Oorlogsgraf van het Gemenebest. Sergeant Eric Tucker was een bemanningslid van de Wellington X9667. Dit vliegtuig, toebehorend aan No.21 Operational Training Unit werd op 27 januari 1943 boven de Waddenzee neergehaald door een Duits jachtvliegtuig. De X9667 was op een ĎBullseyeí missie; een trainingsmissie waarbij men een vlucht tot minstens 50 kilometer buiten de Engelse kust moest maken. De Wellington was om 18:30 (26 januari) opgestegen vanaf RAF Moreton-in-Maarsh, waarna het van koers raakte en om 00:25 werd neergehaald.

Naast Tucker waren er nog zes andere bemanningsleden aan boord, waarvan er vijf bij de crash omkwamen. Sergeants Gordon Ellis en Norman Smith zijn begraven op Texel. Flying Officer Frank Mitchell, Pilot Officer Dilwyn Llewelyn en Sergeant Ronald Elvin vonden hun laatste rustplaats op de Britse oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Sergeant Morgan wist het vliegtuig op tijd te verlaten en werd krijgsgevangen genomen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.889773, 4.924034