TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Stolpersteine Via Sant'Angelo in Pescheria 28

Qui abitava
Angleo Sed
Nato 1905
Arrestato 1.4.1944
Deportato
Auschwitz
Assassinato

Angelo Sed, geboren op 11 april 1905 in Rome, woonde op 28-jarige leeftijd via Sant'Angelo in Pescheria met zijn vrouw en twee kinderen. Op 1 april 1944 werd hij gevangen genomen door de fascisten en samen met andere joodse mensen uit hetzelfde gebouw naar het politiehoofdkwartier op Piazza Farnese gebracht. Hij werd gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau en daar vermoord.

De kleine koperen plaquettes op de stoep voor huizen waarvan de (meestal joodse) bewoners werden vervolgd of vermoord door de nazi's, vermelden de naam, geboortedatum en plaats (meestal een concentratiekamp) en de datum van overlijden.

In veel steden, meestal in Duitsland maar ook in andere Europese landen, zijn de gedenktekens ook te vinden. Er zijn al vele duizenden van deze plaquettes en hun aantal neemt nog steeds toe. Bijna alle Stolpersteine worden gelegd door de Duitse kunstenaar zelf, Gunter Demnig.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Simon Armstrong
  • Foto's: Simon Armstrong