TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Oorlogsgraven Florenville

Op de oude begraafplaats te Florenville bevinden zich de graven van militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Het zijn de graven van, onder meer :
CUVELIER Eugene, Generaal-Majoor der Genie, Adjunct van de Krijgsgouverneur van de Versterkte Stelling Antwerpen bij het begin van de oorlog. Volgde het leger naar de IJzer en stierf bij zijn werk te Parijs op 23 november 1915."

MICHOTTE Robert, gevallen op het veld van eer in Watervliet op 24 mei 1940.
Tweede Luitenant - Onderluitenant, 4de Wielrijder Carabinieri, 1ste Bat., 1ste Comp.
Gedood door puin van de explosie van de Muizenholbrug (Sint-Laureins) over het Leopoldkanaal. Eerste begraven in Watervliet, later herbegraven in Florenville.

BLAISE Fernand, verzetsstrijder gesneuveld in een gevecht met de Duitsers te Banel (Florenville) op 18 juni 1944

JACQUES René : Luitenant Brigade Piron Compagniestaf - Chef van het Detachement Militaire Politie
Hij was oorlogsvrijwilliger in 1914-1918 en in 1940-1944. Als hoofd van de MP-sectie had hij een minachting voor gevaar. Op 1 oktober 1944, toen hij terugkeerde van een missie in een zeer gevaarlijk gebied, werd hij gedood door een vijandelijke sluipschutter. Gesneuveld in actie bij Thorn, (NL) terwijl hij stoutmoedig de vijandelijke linies naderde om een missie te volbrengen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc Van Waeyenberge (1, 2, 3), Marie-Christine Vinck (4, 5)

49.699758, 5.319846