TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

V1 Feuerstellung Wallon-Cappel

Tussen de dorpen Hazebrouck en Cassel in het bos genaamd Bois des 8 Rue kunt u deze zeer speciale lanceringfaciliteit voor V1 raketten vinden.

Deze plaats is gebouwd in 1943 en door de jaren heen keurig bewaard gebleven. Er is een route rondom de bunkers met informatiepanelen.

Deze plaats werd gebruikt voor de lancering van V1 raketten. Er waren honderden lanceringsplaatsen over het noorden van Frankrijk, welke meestal gebouwd werden in of dichtbij het bos waardoor ze werden voorzien van een natuurlijke camouflage. Alle lanceringsplaatsen werden direct op Londen gericht. Er was ook een spoorwegverbinding in de buurt om de raketten te leveren die uit lanceringsplaatsen in Duitsland kwamen, waar zij waar meestal gemaakt werden door mensen met gedwongen arbeid in kampen met zeer slechte omstandigheden.

Voor meer informatie zie het oorspronkelijke artikel.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)