TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Luchtaanval schuilplaats Solingen

In de stad Solingen is een Luftschutzbunker (Lucht-inval schuilplaats) gelegen. De bunker is gelokaliseerd achter een supermarkt aan de Gasstrasse / Luneschlosstrasse.
De bunker is van het type Winkel.

Deze Luftschutzbunkers werden gebouwd om inwoners een plaats te bieden waar zij konden schuilen tijdens bombardementen. Omdat Solingen ten midden van een zwaar geïndustrialiseerd gebied ligt, waren er velen bombardementen tijdens de oorlog.

De Duitsers hebben verschillende typen van Luftschutzbunkers gebouwd tijdens de oorlog. Deze waren zowel boven als ondergronds en waren verschillend van vorm. Sommige waren groot en vierkant en hadden zelfs luchtafweerkanonnen aan de bovenkant.

Het voordeel van de torens was dat deze minder ruimte in beslag namen in de dichtbevolkte steden doordat ze in de hoogte gebouwd werden. De vorm ervan zorgde ervoor dat bommen welke de toren zouden raken, weggekaatst werden door de speciale vormen.

Op foto 3 staat vermeld:

L.WINKEL & CO.
LUFTSCHUTZTÜRME
DUISBURG
VERTRIEB GEMÄSS §8 DES R.L.
GESETZES GENEHMIGT
_____________________

AUSFÜHRUNG
FR. BRÜGGEMANN
DBG.HAMBORN

Voor meer informatie zie het oorspronkelijke artikel.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)