TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

New York State Military Museum

Het museum herbergt meer dan 10.000 artefacten uit de Revolutionaire Oorlog tot Desert Storm die betrekking hebben op de strijdkrachten van de staat New York, de militaire geschiedenis van de staat en de bijdragen van de veteranen van New York. De artefacten omvatten uniformen, wapens, artilleriestukken en kunst. Een aanzienlijk deel van de collectie van het museum komt uit de burgeroorlog.
Onderdeel van het museum zijn belangrijke deelnemingen met betrekking tot de 27e divisie van New York in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en opmerkelijke militaire regimenten van de staat zoals het 7e (Silk Stocking Regiment), 69e (Fighting Irish), 71e en 369e (Harlem Hell fighters) Infanterie van New York.

Het museum bezit ook de grootste collectie vlaggen van strijdvlaggen in het land en de grootste collectie vlaggen van de Amerikaanse Burgeroorlog ter wereld. Van de meer dan 1700 vlaggen in de collectie is meer dan 60% afkomstig uit de burgeroorlog. De vlaggen dateren uit de oorlog van 1812 tot en met de Golfoorlog van 1991.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: dmna.ny.gov

43.0829, -73.781419