TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsbegraafplaats Šilonys

Nabij het gehucht Šilonys ligt een Duitse oorlogsbegraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Goed verscholen in het groen zijn de contouren van een lage aardenwal nog te herkennen. De wal is, net als de begraafplaats zelf, behoorlijk overgroeid. Binnen deze omheining staan nog 29 betonnen kruizen met over het algemeen nog goed leesbare namen. Er liggen hier enkele tientallen Duitsers, de meeste bekend maar ook enkele onbekende slachtoffers. Tevens liggen er ongeveer 20 Russen, allen onbekend. Tevens staat er een klein houten herinneringskruis op het terrein. Alle hier begraven soldaten zijn in augustus 1915 hier in de regio gesneuveld.

De begraafplaats bevindt zich links naast de burgerbegraafplaats, naast het hek van de burgerbegraafplaats kun je met enige goede wil een paadje herkennen dat naar de graven leidt.

Lokatie: Šilonys. Te bereiken vanaf de doorgaande weg 143 (Žasliai - Jonava), vanaf deze weg is het nog 2 km over een onverharde maar goed begaanbare weg. De afslag vanaf de 143 is duidelijk gemarkeerd met bruine borden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jörgen Brouwer
  • Foto's: Jörgen Brouwer

54.954917, 24.570833