TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument RCAF WOII

Het RCAF WW2 Memorial is een groot monument dat staat op het terrein van het British Commonwealth Air Training Plan Museum in Brandon, Manitoba, Canada. Het monument werd in 2014 onthuld en viel samen met de 75e verjaardag van de intrede van Canada in de Tweede Wereldoorlog.

Het monument heeft de vorm van een aërodynamisch profiel en bestaat uit een 91 meter lange muur van zwart graniet (samengesteld uit 64 segmenten) en een groot bronzen beeld. De muur draagt de namen en leeftijden van meer dan 18.000 RCAF-personeelsleden die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bevat ook de namen van RAF-, RAAF- en RNAF-personeel dat stierf in Canada, waardoor het totale aantal mensen dat op het monument staat op ongeveer 19.000 komt. Het beeld is een 2,6 meter lange bronzen vlieger in opleiding die over de muur waakt. Het metselwerk rond het monument is voorzien van een groot mozaïek van gekleurde stenen met een paar RCAF-pilotenvleugels uit het Tweede Wereldoorlog-tijdperk.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jessica Eby
  • Foto's: Jessica Eby

49.903731, -99.943669