TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Stedelijke Begraafplaats Roeselare

Op de stedelijke begraafplaats te Roeselare zijn oorlogsbegraafplaatsen waar burgers en militairen uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. De militaire begraafplaats is opgedeeld in drie delen: de Franse begraafplaats, de Commonwealth begraafplaats en de Roeselaarse erebegraafplaats.

Op de Franse begraafplaats is een graftombe voor de Franse soldaat Ferdinand Le Hťtet en een monument voor de Franse bevrijders van de Eerste Wereldoorlog.

Op de erebegraafplaats bevinden zich het oorlogsmonument, het monument voor de oudstrijders, het monument voor de weggevoerden en de werkweigeraars, de gedenksteen voor de Poolse militairen en de gedenksteen voor Helena Korn.

Er zijn graven van oudstrijders, voormalige verzetsstrijders, voormalige krijgsgevangenen en politieke gevangenen van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge