Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Baumanskaya Metrostation

Baumanskaya is een van de stations van de metro van Moskou die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd geopend. Het gebeurde op 18 januari 1944.

De bouw van een nieuw metrostation met de naam "Spartakovskaya" begon in 1938 en bij het uitbreken van de oorlog waren de tunnels voor 70% klaar. Na het begin van de oorlog werd de bouw van het station opgeschort tot 1943. Nadat de bouwwerkzaamheden waren voortgezet werd de naam van het station veranderd in "Baumanskaya". Het station is in 2015 voor het laatst gerestaureerd.

Vůůr 1941 was het de bedoeling dat het station gewijd zou worden aan de oude opstand van Spartacus. De geplande decoraties van het station hadden sculpturen van gladiatoren en inscripties over Spartacus en andere opstandige slaven. Later werd het thema van Spartacus vervangen door het thema van de prestaties van Sovjetmensen in hun gevechten met Duitsers. In plaats van gladiatoren werden sculpturen opgericht van soldaten van het Rode leger en thuiswerkers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fyodor Telin, Wikipedia
  • Foto's: Fyodor Telin