TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bevrijdingsmonument met Luchtdoelkanon Wuustwezel

Dit monument herdenkt de bevrijding van Wuustwezel op 21 oktober 1944 door de Britse Polar Bears.
Het monument is in 1984 geplaatst, in 2009 is er naast het monument een Brits Bofors 40mm luchtdoelkanon uit 1943 geplaatst.

In 2019 was het 75 jaar geleden dat BelgiŽ werd Bevrijd door de geallieerde troepen.
In het kader hiervan organiseerde Toerisme provincie Antwerpen in samenwerking met Liberation Route Europe verschillende activiteiten rond de Bevrijding. Samen met de deelnemende steden en gemeenten werd er een themabrochure met lokale verhalen aangevuld met fotoís gemaakt. Op 48 historische locaties werden er infoborden geplaatst die elk een lokaal thema hebben.

Thema Wuustwezel: De Slag om de Stenen Brug

Hier wordt het verhaal verteld van de zware gevechten tijdens de Bevrijding van Wuustwezel. Aan beide kanten zijn er zware verliezen en ook een tweejarig meisje komt om hierbij het leven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl & Jhonny Bastiaensen
  • Foto's: TracesOfWar.nl (1, 2, 3, 4, 5), Jhonny Bastiaensen (6)
  • ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Tekst infobord TPA