TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Westfriedhof München

Op de Westfriedhof van München bevinden zich de graven van SA-leider Ernst Röhm en Hans Baur, Hitler's persoonlijke piloot.

Ernst Röhm, (28 november 1887, München, Duitsland - 1 juli 1934, München-Stadelheim), Duitse legerofficier en hoofdorganisator van Adolf Hitler's Storm Troopers (Sturmabteilung, of SA; Bruinhemden). Gevreesd als een rivaal door Hitler, werd hij vermoord op bevel van de Führer.
Vak 59, Rij 3, Graf 1

Hans Baur (19 juni 1897–17 februari 1993) was de piloot van Adolf Hitler tijdens Hitlers politieke campagnes in het begin van de jaren dertig. Later werd hij Hitlers persoonlijke piloot en leider van het Reichsregierung- squadron. Toen hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa door de Sovjet-Unie werd aangehouden, zat hij tien jaar vast in de USSR voordat hij op 10 oktober 1955 werd uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij tot 1957 vastzat. Hij stierf in 1993 in Herrsching , Beieren.
Vak 114, Rij a, Graf 29

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz + TracesOfWar
  • Foto's: Koos Winkelman