TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Begraafplaats Axams

Op het aan de kerk aangrenzende kerkhof bevinden zich diverse privé graven van gevallenen uit de 2e wereldoorlog, vaak zoals het gebruikelijk is in dit deel van Oostenrijk met foto. Vaak zijn de foto's in dat geval in uniform.

Naast de graven is er ook nog een gedenkplaquette voor Georg Bucher. Bucher was de plaatselijke waard en daarnaast kapitein en majoor van de schutters. Hij was in de zogenaamde Tiroler vrijheidsstrijd in 1809 kommandant van een regiment zeer succesvolle stormtroepen. Hij werd Dollinger Jörgele genoemd.
Tijdens de vrijheidsstrijd in 1809 financierde hij daarnaast de levering van voedsel voor de strijdende Tiroler troepen, koeriers en verkenners, wat hem een fortuin kostte. Daarnaast moest hij in zijn Gasthof Dollinger Beierse troepen inkwartieren en voeden. De toenmalige keizerlijke familie van Oostenrijk eerde zijn inzet met een jaarlijkse schenking van 150 Oostenrijkse Gulden. Wat een aanzienlijk bedrag was in deze tijd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Bjorn van Marle
  • Foto's: Bjorn van Marle

47.231193, 11.280307