TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

British 20th Light Division Monument

Deze divisie werd in september 1914 opgericht als onderdeel van de legerorders die het tweede nieuwe leger van Kitchener, K2. De begindagen waren enigszins chaotisch, de nieuwe vrijwilligers hadden heel weinig getrainde officieren en onderofficieren om het bevel te voeren, geen georganiseerde knuppels of uitrusting. De eenheden van de divisie verzamelden zich eerst in het Aldershot-gebied met brigades bij Blackdown, Deepcut en Cowshott. Artillerie was bijzonder moeilijk te vinden; 12 oude kanonnen arriveerden in februari 1915 uit India! Toen in dezelfde maand de divisie naar Witley, Godalming en Guildford verhuisde, moest de artillerie met de trein gaan omdat er onvoldoende harnas voor de paarden was. Een andere verhuizing werd gemaakt, naar Salisbury Plain, in april 1915.

De divisie werd op 24 juni 1915 in Knighton Down geïnspecteerd door koning George V in Knighton Down. Tegen die tijd was alle uitrusting gearriveerd en werd de divisie gereed bevonden voor oorlog.

Op 26 juli 1915 voltooide de divisie de concentratie in het gebied van Saint-Omer, nadat alle eenheden de afgelopen dagen naar Frankrijk waren overgestoken. In de omgeving van Fleurbaix vond een vroege kennismaking met en training van de loopgraaf plaats.

De divisie diende de rest van de oorlog aan het westfront en nam deel aan veel van de belangrijke acties.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)